Creveti caramelizati in miere si sos de soia

Creveti caramelizati in miere si sos de soia sunt un fel de mancare delicios care poate fi servit atat ca aperitiv, cat si ca fel principal. Exista multe moduri de a-i gati, unul dintre cele mai spectaculoase fiind prin caramelizare.

Ingrediente pentru creveti caramelizati in miere si sos de soia

• ½ ceasca de miere de albine;

• ¼ ceasca sos de soia;

• 3 catei de usturoi, tocati marunt;

• sucul stors dintr-o lamaie mica;

• 500 g creveti mari, curatati;

• 2 linguri unt;

• ceapa verde, pentru servire.

Mod de preparare creveti caramelizati in miere si sos de soia

Intr-un bol, amestecati mierea de albine cu sosul de soia, usturoiul si zeama de lamaie. Adaugati crevetii, asezonati cu sare si piper si lasati deoparte amestecul, sa se marineze.  Dupa jumatate de ora, incingeti o tigaie neaderenta pe aragaz, in care puneti crevetii scosi din marinada. Rumeniti aproximativ doua minute pe fiecare parte, dupa care turnati in tigaie marinada ramasa. Lasati pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand sosul devine usor caramelizat. Serviti cu ceapa verde. Este recomandat ca acest fel de mancare sa fie servit pe loc. Crevetii reci, in special cei in sos caramelizat, nu mai au acelasi farmec ca cei proaspat scosi din tigaie.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!