Enchilada de pui

Enchilada de pui este un fel de mancare spectaculos ce isi are originea in Mexic, unde practica rularii de tortilla in jurul diferitelor alimente dateaza din vremurile Maiase. In ziua de azi, enchilada a devenit populara inclusiv in tara noastra, putand fi servita in restaurantele cu specific mexican. Iata reteta originala, pentru a va putea bucura de acest fel savuros de mancare si acasa, impreuna cu cei dragi.

Ingrediente pentru enchilada de pui, celebra reteta traditionala Mexicana

• 3 linguri ulei de masline;
• 2 cepe rosii taiate felii;
• 2 ardei rosii taiati felii;
• 1 ardei iuti, zdrobit si tocat;
• putin coriandru proaspat tocat, dupa gust;
• 2 catei de usturoi zdrobiti;
• 1 lingura de coriandru macinat;
• 1 lingura de seminte de chimen;
• 6 bucati piept de pui curatat de piele, taiat in bucati mici;
• 450 g fasole rosie la conserva;
• 200 g porumb dulce la conserva, scurs de zeama;
• 700 ml rosii pasate;
• 1 lingurita de zahar;
• 10 tortilla;
• 250 ml smantana;
• 1 pachet de tortilla;
• 200 g branza cheddar rasa.

Mod de preparare enchilada de pui, celebra reteta traditionala Mexicana

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, ardeiul, ardeiul iute si coriandrul proaspat cu jumatate din cantitatea de usturoi si caliti-le 10 minute, pana cand se inmoaie. Amestecati 2 lingurite de coriandru si 2 lingurite de seminte de chimen, apoi caliti amestecul timp de inca 1 minut. Intre timp, intr-o alta tigaie, prajiti puiul in uleiul ramas, taiat in bucati, pana cand se rumeneste, apoi adaugati-l in tigaia in care sunt legumele calite.
Peste legume si pui adaugati fasolea, porumbul dulce, frunzele de coriandru si 150 ml din rosiile pasate. Intr-un castron amestecati restul rosiilor pasate cu usturoiul ramas, mirodeniile ramase si zaharul, apoi lasati amestecul deoparte.
Puneti tortilla pe un blat din lemn si impartiti amestecul de pui si legume, punandu-l pe fiecare dintre ele, pliati capetele si rulati astfel incat compozitia sa nu iasa. Transferati enchilada intr-un vas termorezistent, turnati pasata de rosii peste ea, puneti smantana deasupra si presarati cu branza cheddar data pe razatoare si cu ardeii iuti.
Bagati la cuptor, la 200 °C si lasati timp de 30 minute. Serviti calda, cu salata verde sau ca atare.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!