Supa de pui aromata cu noodles si ciuperci

Este consistenta, aromata, gustoasa si contine multe texturi. Se serveste fierbinte si este ideala pentru o dupa amiaza friguroasa.

Ingrediente pentru supa de pui aromata, cu noodles si ciuperci

• 900 ml supa de pui sau de legume;

• 1 piept de pui dezosat, fara piele (aproximativ 175g);

• 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat;

• 1 catel de usturoi, tocat fin;

• 50 g noodles din orez sau grau sau fidea;

• 2 linguri de porumb dulce la conserva;

• 2-3 ciuperci mari Champignon, taiate in felii subtiri;

• 2 cepe verzi, maruntite;

• 2 lingurite sos de soia;

• menta sau frunze de busuioc;

• sos de soia pentru servire;

• putin ardei iute (optional), pentru servire.

Mod de preparare supa de pui aromata, cu noodles si ciuperci

Intr-o oala, turnati cei 900 ml supa de pui sau de legume, in care adaugati pieptul de pui dezosat si fara piele, ghimbirul si usturoiul. Din momentul in care amestecul incepe sa fiarba, dati focul la mic si lasati 20 minute pana pieptul de pui este fiert si fraged. Scoateti pieptul de pui pe un tocator de bucatarie si taiati in bucati mici.  Pieptul de pui maruntit il puneti inapoi in supa, adaugand si noodles sau fidea, ciupercile, porumbul, ceapa verde si sosul de soia. Lasati pe foc cateva minute, pana cand noodles (sau fideaua) este fiarta. In cazul in care folositi fidea din orez extrem de fina, aceasta nu se lasa la fiert, pentru a nu se inmuia excesiv. Este suficient sa fie adaugata in supa clocotita si lasata 5-10 minute, fara sa fie pe foc.Cand este gata, turnati supa in doua boluri si adaugati menta, busuiocul si, daca doriti, ardeiul iute.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!