Fileuri de pui cu ketchup de casa, un preparat rapid cu care sigur nu dati gres.

Ingrediente pentru fileuri de pui:

  • 4 linguri de faina;
  • 150g pesmet;
  • 1 ou, batut;
  • 430 g fileuri de pui;
  • ulei pentru prajire.

Optional, patrunjel tocat, pentru servire.

Ingrediente pentru pentru ketchup de casa:

  • 400 g rosii tocate;
  • 1 lingura bulion de rosii;
  • 1 lingura de zahar brun;
  • 1 lingurita de otet de vin rosu;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare fileuri de pui cu ketchup de casa:

Puneti faina, oul si pesmetul in boluri separate. Dati fasiile de pui prin faina, apoi prin ou si in cele din urma prin pesmet. Apoi lasati-le sa se usuce 5 minute. Intre timp, faceti ketchupul. Amestecati rosiile tocate, bulionul, zaharul si otetul intr-un vas. Puneti vasul pe foc la o temperatura medie-ridicata, mestecand, timp de aproximativ 5 minute, pana cand se ingroasa. Asezonati cu sare si piper si bagati 1, 2 minute la blender.Puneti ulei intr-o tigaie si prajiti fasiile de pui timp de 2, 3 minute pe fiecare parte pana devin aurii. Apoi le puneti pe un servet de hartie pentru a se indeparta surplusul de ulei. Serviti cu ketchup-ul facut inainte. Daca va place, puteti presara si patrunjel tocat.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLasagna cu verdeturi
Articolul următorPui Tandoori