
Ingrediente pentru paste cu ciuperci:
- 250 g paste;
- 400 g ciuperci;
- 2 morcovi;
- 2 catei usturoi;
- 50 ml vin alb;
- ulei de masline;
- patrunjel;
- sare;
- piper;
- parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare paste cu ciuperci:
Taiati marunt usturoiul si caliti-l in putin ulei de masline. Apoi il scoateti si adaugati morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-au inmuiat, adaugati si ciupercile taiate in cuburi. Puneti un capac lasandu-le la innabusit. Adaugati vinul, asezonati cu sare si piper si acoperiti din nou cu capacul, lasand pe foc aproximativ 10 minute. Amestecati din cand in cand. Dupa cele 10 minute luati capacul si lasati-le inca putin pe foc pand capata consistenta unui sos. Cand e totul aproape gata, adaugati patrunjelul tocat marunt. Intre timp, puneti la fiert o oala cu apa in care adaugati putina sare. Cand fierbe in clocot, puneti pastele si lasati-le la fiert timp de 9-10 minute(conform indicatiilor de oe ambalaj). Cand sunt gata fierte (al dente), strecurati-le si puneti-le peste sosul deja preparat, amestecand bine.
Mod de servire paste cu ciuperci:
Serviti dupa ce presarati deasupra cascavalul ras sau parmezan.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!