Paste de post cu usturoi humus si ciuperci

In perioada postului, desi nu se consuma carne, avem nevoie si de mancaruri consistente, cu proteine. Pastele cu usturoi, humus si ciuperci sunt o combinatie inedita de ingrediente, rezultatul fiind un fel principal de mancare hranitoare si gustoasa.

Ingrediente pentru paste de post cu usturoi, humus si ciuperci

• 210 g naut la conserva;
• 1 lingurita zeama de lamaie;
• 1 catel de usturoi mare;
• 2 lingurita tahini (pasta de susan);
• ¼ lingurita coriandru macinat;
• 215 g paste;
• 2 lingurite ulei de masline;
• 2 cepe rosii, taiate “pestisori”;
• 200 g ciuperci champignon, taiate in bucati;
• ½ lamaie, stoarsa;
• 1 legatura de patrunjel, tocata.

Mod de preparare paste de post cu usturoi, humus si ciuperci

Scurgeti, spalati si curatati de coji, nautul.
Pentru a prepara humusul, puneti nautul intr-ul bol si adaugati lingurita de suc de lamaie, catelul de usturoi, tahini si coriandrul. Mixati amestecul cu un blender vertical, fara ca nautul sa-si piarda de tot textura.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, incalziti intr-o tigaie non-aderenta cele 2 lingurite ulei de masline si adaugati ceapa taiata si ciupercile, amestecand continuu, pana incep sa se caramelizeze.
Amestecati legumele calite cu pastele si cu humusul, adaugand la sfarsit zeama de la jumatatea de lamaie, dupa care presarati patrunjelul tocat.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la bucatarit si Pofta buna!