Mancare indiana din spanac cartofi dulci si linte

Mancarea indiana, cunoscuta pentru amestecul inedit de legume si condimente, reprezinta o alternativa deosebita la mancarurile clasice de post.

Ingrediente pentru mancare indiana din spanac, cartofi dulci si linte

• 1 lingura ulei de susan;
• 1 ceapa rosie, tocata fin;
• 1 catel de usturoi, zdrobit;
• 1 bucata de ghimbir, de dimensiunea degetului mare, curatata si tocata marunt;
• 1 ardei iute rosu, tocat marunt;
• 1 ½ lingurite turmeric macinat;
• 1 ½ lingurite cumin macinat;
• 2 cartofi dulci (aproximativ 400 g), taiati in bucati;
• 250 g linte rosie;
• 600 ml supa de legume;
• Sare;
• Piper;
• 80 g spanac;
• 4 cepe verzi, taiate in diagonala;
• ½ lingura frunze de busuioc, pentru servit.

Mod de preparare mancare indiana din spanac, cartofi dulci si linte

Incalziti 1 lingura de ulei de susan intr-o tigaie. Adaugati ceapa rosie tocata marunt si caliti-o la foc mic timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie.
Adaugati peste ceapa, catelul de usturoi zdrobit, bucata de ghimbir maruntita si ardeiul iute rosu tocat marunt. Gatiti timp de 1 minut, apoi adaugati turmericul si cuminul si gatiti timp de inca 1 minut.
Dati focul la mediu, adaugati cartofii dulci si amestecati, astfel incat acestia sa fie acoperiti cu amestecul din tigaie. Adaugati lintea, supa de legume si sare si piper dupa gust. Din momentul in care amestecul incepe sa fiarba, dati focul la mic, acoperiti cu un capac si lasati pe foc timp de 20 miute, pana cand lintea e moale, iar cartofii sunt fierti dar isi pastreaza forma.
Adaugati frunzele de spanac si amestecati, dupa care adaugati si ceapa verde si busuiocul.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!