Vinete la gratar cu sos de legume si cartofi dulci

Vinete coapte, cu sos de legume si cartofi dulci, o reteta de post spectaculoasa si inedita, o surpriza placuta pentru intreaga familie.

Ingrediente pentru vinete coapte, cu sos de legume si cartofi dulci

• 1 vanata mare, taiata in felii groase de 1 cm;
• 4 linguri ulei de masline;
• 225 g cartofi dulci, curatati si taiati in felii subtiri, sub forma de chipsuri;
• 1 lingura frunze proaspete de cimbru;
• cateva frunze de cimbru pentru decor;
• 2 cepe mici, taiate pestisori;
• 2 catei de usturoi, taiati felii;
• 100 g rosii cherry, taiate in jumatate;
• 1 lingura rosii pasate;
• 1 lingura bulion;
• 200 g baby spanac, calit intr-o tigaie;
• 25 g seminte de dovleac.

Mod de preparare vinete coapte, cu sos de legume si cartofi dulci

Preincalziti cuptorul la 240 °C. Ungeti feliile de vinete cu o lingura ulei de masline si puneti-le la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Dupa ce ati copt vinetele, tapetati din nou o tava cu hartie de copt, ungeti chipsurile din cartofi dulci cu 2 linguri ulei de masline, presarati cimbru si asezati-i in tava. Puneti tava deoparte.
Incalziti 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie neaderenta, adaugati ceapa si caliti-o la foc mic timp de 5 minute. Adaugati usturoiul, dupa care mai caliti amestecul 5 minute. Intre timp, puneti chipsurile de cartofi dulci in cuptor si lasati-le la copt timp de 15 minute.
Adaugati 150 ml apa peste amestecul din tigaie (cel de ceapa si usturoi), apoi puneti in amestec rosiile cherry, rosiile pasate si bulionul. Puneti un capac si lasati sa fiarba timp de 10 minute, timp in care caliti spanacul (separate). Cand sosul de legume este gata, adaugati semintele de dovleac.
Aranjati vinetele, spanacul si chipsurile de cartofi dulci in farfurii separate sau pe un platou mare, in functie de preferinta. Turnati peste ele sosul de legume si decorati cu cimbru proaspat.

Sursa: https://www.bbcgoodfood.com

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!