
Salata de orez, quinoa, telina, nuci pecan si rucola este o salata de post ce poate fi servita atat ca atare, cat si ca garnitura alaturi de orice fel de mancare. Prin ingredientele pe care le contine, este o adevarata sursa de sanatate.
Ingrediente pentru salata de orez, quinoa, telina, nuci pecan si rucola
• 1 cana mix de orez si quinoa rosie (puteti lua amestecul din comert sau il puteti prepara acasa, amestecand jumatate de cana de orez cu jumatate de cana de quinoa rosie);
• 2 cani apa rece;
• 3 tulpini de telina, taiate felii subtiri;
• 1 cana nuci pecan coapte la cuptor, taiate in bucati;
• 50 g frunze de rucola;
• ¼ cani ulei de masline presat la rece;
• ¼ cani sirop de artar;
• 2 linguri otet de orez (poate fi inlocuit si cu otet de mere);
• sare de mare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Mod de preparare salata de orez, quinoa, telina, nuci pecan si rucola
Spalati mixul de orez si quinoa, dupa care puneti-l intr-o oala, turnand peste el cele doua cani de apa. Puneti oala pe foc si lasati flacara la maxim pana incepe sa fiarba. Apoi, dati focul la mic si lasati sa fiarba pana ce amestecul se umfla si boabele sunt aproape moi. Inchideti focul, acoperiti oala cu un capac si lasati 25 minute. Intre timp, boabele se vor umfla mai mult si se vor inmuia. Descoperiti oala, scoateti amestecul intr-un vas de sticla si lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugati telina, nucile pecan, rucola, uleiul, siropul de artar si otetul de orez. Asezonati cu sare si piper si amestecati.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!