Galuste din mamaliga cu nuci

Reteta este prima din seria „#gatestealtfel” cu Arpis, menita sa va aduca idei inedite care sa va inspire in prepararea de noi retete culinare cu produsele Arpis si sa va incante simturile. Proiectul are ca scop prezentarea unei alte laturi a bucatariei si a retetelor clasice.

Ingrediente:

  • 1 litru apa;
  • 300 g malai Arpis;
  • 1 lingurita sare;
  • 100 g unt;
  • 150 g nuci macinate;
  • 100 g zahar brun;
  • smantana dulce.

Mod de preparare:

Puneti apa cu sare la fiert si cand clocoteste turnati malaiul Arpis “in ploaie”. Amestecati in continuu pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se prinde mamaliga de vas. Fierbeti mamaliga cel putin 15 minute, amestecand mereu. Luati din mamaliga galuste cu o lingura inmuiata in untul topit. Treceti galustele prin nunca macinata si amestecata cu zaharul brun si asezati-le una langa alta intr-un vas uns cu unt. Puneti vasul in cuptorul incalzit inainte si tineti-l 10 – 15 minute, pana se rumenesc galustile uniform.

Serviti-le cu un sos de smantana dulce si putin zahar pudra amestecat cu zahar brun.

Reteta culinara recomandata de Arpis!

Sfat Arpis: Intr-un amestec de ¼ parti faina de malai la 1 parte faina de orez poti obtine un aluat de pizza sanatos, fara gluten.