Painea Soarelui

Seria retetelor din categoria “#gatestealtfel” cu Arpis continua. De aceasta data, ingredientul vedeta este Faina Arpis. Vom incercam sa va inspiram si sa va oferim idei de retete culinare cu Faina Arpis, retete care vor surprinde placut prietenii si familia.Spor la gatit!




Ingrediente:

• 300 g miez dovleac;
• 150 g seminte de dovleac;
• 500 g faina Arpis 000;
• 15 g drojdie de bere;
• 100 g zahar;
• o lingurita sare;
• 100 g unt;
• un praf de zahar vanilat.

Mod de preparare:

Curatati dovleacul de coaja si seminte, taiat-l bucati si puneti-l sa fiarba in putina apa cu sare. Cand e gata fiert, il scoateti, il strecurati si il pasati.
Puneti intr-un castron faina Arpis 000, dovleacul pasat, drojdia de bere (dizolvata inainte in 2 linguri de apa calda), zaharul, sarea, untul frecat spuma si semintele de dovleac. Turnati apa calduta putin cate putin si amestecati cu o lingura de lemn pana ce compozitia dobandeste o consistenta moale. Framantati aluatul 15 minute, ii dati ce forma doriti (rotunda, patrata, dreptunghiulara, in functie de forma in care se coace) si puneti-o pe un platou, la loc caldut. Lasati-o acolo toata noaptea, acoperita cu un servet curat. A doua zi, puneti aluatul intr-o tava de copt, unsa cu putina grasime si coaceti la cuptor timp de 45 minute. Cand este gata, o scoateti si pudrati cu zahar vanilat sau zahar pudra amestecat cu zahar vanilat (daca va place, puteti adauga si putina scortisoara).

Reteta culinara recomandata de Arpis!