Turtite din malai cu cirese

Din seria „#gatestealtfel” cu Arpis, va propunem reteta culinara de turtite din malai cu cirese, un delicios desert, rapid de pregatit.

Ingrediente:

• 300 g malai Arpis;
• 100 g faina de grau;
• 2 oua;
• 400 ml lapte;
• 6 linguri de zahar;
• 300 g cirese fara samburi (sau cirese congelate);
• 25 g drojdie;
• 200 ml vin rosu;
• un varf cutit sare.

Mod de preparare:

Faceti un amestec din faina de grau si malaiul Arpis. Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste amestecul din faina cu malaiul Arpis. Acoperiti vasul si lasati-l la racit.
Cand amestecutul este caldut, adaugati drojdia dizolvata in putin lapte, ouale batute, 3 linguri de zahar si sarea. Omogenizati amestecul si lasati-l in loc cald sa creasca , cel putin 20 de minute.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti cu un polonic din compozitie. Prajiti turtitele pe ambele parti si scoateti-le pe un servetel pentru a inlatura grasimea.
Puneti ciresele fara samburi intr-un vas, la foc mic, impreuna cu vinul si 3 linguri de zahar. Caliti-le pana cand lichidul scade la jumatate si fructele se inmoaie, dar nu se terciuiesc. Serviti turtitele calde, cu sosul de cirese alaturi.

Reteta culinara oferita de Arpis.

Sfat Arpis: Clatitele americane cu faina de malai sunt mai subtiri si mai crocante pe margine, cu o aroma unica.