Linzer Torte

“#gatestealtfel” cu Arpis va propune o reteta delicioasa in aceasta saptamana, reteta ce va inspira si va incanta cu siguranta papilele gustative ale iubitorilor de dulce. Spor la gatit!

Ingrediente:

• 200 g faina Arpis 000;
• 100 g unt;
• 100 g zahar;
• 1 ou;
• ½ lingurita bicarbonat de sodiu;
• 1 lingura zeama de lamaie;
• 100 g gem de zmeura;
• 100 g gem de coacaze rosii;
• alune sau fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Inainte de a va apuca de treaba incalziti cuptorul. Frecati untul cu zaharul pana obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati oul batut putin si continuati frecarea pana obtineti o compozitie omogena. Apoi incorporati faina Arpis 000. Stingeti bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugati in compozitie. Framantati un aluat potrivit de tare si puneti-l la rece timp de 30 de minute. Dupa ce a stat la rece, impartiti aluatul in doua parti: una mai mare, 2/3 din aluat si cealalta mai mica. Din bucata mai mare de aluat intindeti o foaie rotunda pe care o asezati pe fundul unei tavi pentru tarte, unsa cu unt si tapetata cu faina Arpis. Deasupra foii de aluat puneti un strat de gem de coazare si un strat de gem de zmeura sau puteti pune intr-o jumtate de gem de coacaze si in cealalta jumatate gem de zmeura. Din bucata mica de aluat faceti fasii lungi de maxim 1 cm grosime pe care le asezati sub forma de gratar peste stratul de gem. Pe margine, presarati bucatele de alune maruntite sau fulgi de migdale (depinde ce preferati sau ce aveti in casa). Introduceti tava la cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, timp de 35-40 minute.

Reteta culinara recomandata de Arpis!