Mamaliga forestierilor




Ultima reteta culinara din seria „#gatestealtfel” cu Arpis, menita sa va aduca idei inedite, care sa va inspire in prepararea de noi retete culinare cu produsele Arpis si sa va incante simturile.

Ingrediente:

• 600 g malai Arpis;
• 150 g ulei;
• 250 g slanina afumata;
• 250 g branza de burduf;
• 2,4 l lapte;
• iaurt sau smantana (in functie de preferinte);
• sare si piper.

Mod de preparare:

Faceti o mamaliga din lapte, malai Arpis si sare. Adaugati slanina taiata marunt si rumenita in grasime, branza de burduf sfaramata si amestecati bine. Apoi rasturnati mamaliga pe un platou si cu o lingura luati din compozitie si faceti bilute micute (sub forma de galuste) pe care le puneti pe un servetel pentru a inlatura grasimea.
Apoi, le puneti frumos pe hartie de copt si le asezati pe un platou. Le serviti calde sau reci, in functie de preferinte. Daca le serviti calde, peste ele puteti turna din sosul ramas dupa ce ati topit slanina sau alaturi de o lingura de iaurt sau smantana.

Reteta culinara oferita de Arpis.

Sfat Arpis: Legume sau carne pane? Incearca varianta in crusta din amestec de faina alba cu faina de malai.