Tarta taraneasca cu mamaliga, branza, smantana si verdeata




Reteta culinara este a doua din seria „#gatestealtfel” cu Arpis, menita sa va aduca idei inedite care sa va inspire in prepararea de noi retete culinare cu produsele Arpis si sa va incante simturile.

Ingrediente:

• 300 g malai Arpis;
• 300 g branza telemea;
• 200 g branza burduf;
• 200 ml smantana;
• 4 oua;
• 1 legatura ceapa verde;
• 1 legatura patrunjel;
• 1 legatura marar verde;
• un cubulet mic de unt pentru a unde tava;
• sare si piper.

Mod de preparare:

Inainte de a pregati mamaliga, pregatiti compozitia pentru tarta taraneasca. Amestecati telemeaua rasa cu branza de burduf rasa, cu smantana, cu cele 3 oua si cu verdeata tocata marunt. Asezonati cu sare si piper si lasati compozitia deoparte.
Apoi, pregatiti mamaliga cu malaiul Arpis astfel: puneti apa la fiert cu putina sare, adaugati malaiul Arpis in ploaie si amestecati in continuu pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se prinde mamaliga de vas.
Dupa ce aveti gata si compozitia si mamaliga, ungeti cu putin unt o tava termorezistenta din ceramica si puneti un strat de mamaliga, un strat de compozitie, un strat de mamaliga, un strat de compozitie. Terminati cu un strat de mamaliga. Bateti un ou si ungeti tarta taraneasca, apoi o coaceti la foc potrivit in cuptorul incalzit inainte. Serviti calda sau rece, in functie de preferite.

Reteta culinara a tartei taranesti este recomandata de Arpis!

Sfat Arpis: Incearca sa adaugi faina de malai in painea si saratelele pe care le faci, pentru un plus de savoare.