Paine de secara

Daca vrei sa oferi familiei o paine cu adevarat gustoasa indrazneste si #gatestealtfel cu Arpis! Iti propunem o reteta de paine de secara care cu siguranta va surprinde in mod placut toata familia. Spor la gatit!




Ingrediente:

• 500 g faina neagra din grau Arpis 1200;
• 500 g faina de secara;
• 300 ml lapte acru;
• sare;
• 2 lingurite bicarbonat;
• 50 ml ulei.

Mod de preparare:

Amestecati intr-un vas cele 2 tipuri de faina. Apoi puneti sarea si bicarbonatul si framantati un aluat cu lapte acru putin incalzit. Cand aluatul are consistenta potrivita faceti din el o paina in forma in care doriti si punet-o la copt intr-o tava unsa cu ulei. In primele 10 minute, focul trebuie sa fie rapid, apoi potrivit. Painea se coace repede, in aproximativ 30 minute. Pentru a se patrunde bine inauntru, crestati painea, deasupra, cu un cutit, inainte de a o baga la cuptor.

Reteta culinara recomandata de Arpis!