Malai dulce cu kiwi, banane, stafide si scortisoara




Arpis va propune o delicoasa reteta culinara din seria „#gatestealtfel” cu Arpis, menita sa va delecteze papilele gustative.

Ingrediente:

• 100 g malai Arpis;
• 300 ml apa;
• 5 kiwi;
• 2 – 3 banane;
• 1 lingura ghimbir ras;
• 3 linguri zahar;
• 1 lungura unt;
• faina pentru tapetat o tava;
• stafide;
• scortisoara;
• miere (dupa preferinte).

Mod de preparare:

Puneti apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste, adaugati cate putin malaiul Arpis, amestecand incontinuu. Faceti o mamaliga mai moale pe care lasati-o la fiert 15 minute. Adaugati zaharul si ghimbirul in mamaliga si amestecati bine, apoi turnati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Puneti tava la copt, la foc potrivit, timp de 25 minute, apoi lasati mamaliga la racit.
Dupa ce s-a racit, taiati mamaliga in bucatele mici. Puneti in castroane bucatele de mamaliga si langa ele fructele curatate (bananele si kiwi), taiate felii. Ornati cu stafide si presarati scortisoara. Daca doriti, puteti adauga si o lingura de miere atunci cand serviti.

Reteta culinara oferita de Arpis.

Sfat Arpis: Stiai ca se pot face si biscuiti, torturi sau briose in care sa adaugi faina de malai?