6web

Ingrediente pentru 10 portii:

  • Peste alb cu cap 0,500 kg;
  • Paine alba 0,100 kg;
  • 1 ou;
  • Verdeata 0,050 kg;
  • Ulei 0,150 litru;
  • Ceapa 0,150 kg;
  • Faina 0,100 kg;
  • Piper 0,001 kg;
  • Sare 0,030 kg;

Modul de preparare :

Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa. Dupa ce s-a inmuiat,painea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.Ceapa se curata si se spala. Piperul se macina. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa. Dupa ce s-a tocat, se presara faina pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.Chiftelele se pun la prajit in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.

Reteta ”Chiftelute din peste alb” a fost primita de la Adrian Buzoianu, autorul cartii “Retetele bunicului” si a a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

____________________________________

logo gastromag

Recomandarea

Piperul se poate macina cu ajutorul rasnitei din lemn cu interior ceramic Stoha

rasnitastoha

farfurie

Chiftelutele se pot servi pe farfurie 26 cm Rossella Kahla