Reteta culinara face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

Reteta culinara, veche din Crisana “Smaren bucovinean” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19. Reteta culinara a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

  • 450 gr faina;
  • 50 gr unt;
  • 180 ml ulei;
  • sare;
  • 6 oua;
  • 100 gr zahar;
  • 700 ml lapte;
  • 225 ml sirop de zmeura.

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti. Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!