Reteta culinara veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19.

Ingrediente:

  • 4-5 oua de casa;
  • 200 g cas;
  • 200 g urda;
  • 2 linguri unt;
  • codite de ceapa verde;
  • sare;
  • malai.

Mod de preparare:

Se bat bine ouale intregi cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute.Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza. Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie. Se poate servi cu mamaliguta din malai si carnaciori prajiti.

Reteta culinara face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !