Ingrediente:

  • 400 gr malai Gold Maya;
  • 400 gr dovleac;
  • 100 gr faina Gold Maya;
  • 100 ml smantana;
  • 2 oua;
  • 1 litru lapte;
  • 100 gr unt;
  • 2 linguri ulei;
  • 25 gr drojdie;
  • 5 linguri zahar;
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

Opariti malaiul Gold Maya cu laptele fiert in clocot si amestecati pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi lasati la racit. Desfaceti drojdia in putina apa calda cu o lingura de zahar si turnati peste compozitia din malai. Adaugati ouale, untul, uleiul, faina Gold Maya si sarea. Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Taiati dovleacul cubulete, amestecati cu zaharul si lasati cateva minute pana ce zaharul este absorbit; apoi puneti intr-o cratita cu putin ulei si caliti pana se inmoaie putin, fara sa se zdrobeasca. Tapetati o tava, turnati compozitia de malai si puneti deasupra cubuletele de dovleac. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Mod de servire

Serviti fierbinte, in farfurii adanci, cu smantana deasupra.

Secretul bucatarului

Compozitia care se pune in tava trebuie sa aiba consistenta unei smantani.

Reteta culinara face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !