Aceaste retete culinare vechi sunt preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa.
Aceste retete au fost publicate in seria ”Buna Menajera — Carte de bucate, practica” (1907) scrisa de doamna Ecaterina Colonel Steriad.
Galusti (bulete) de branza proaspata
Amesteca 150 de grame de unt proaspat pana ce se inalbeste, pe urma se rade pe razatoare 600 grame de branza proaspata de vaca, se amesteca cu untul aratat mai sus, adaogandu-se sarea trebuitoare, seapte oua amestecate unul cate unul, se ingroase apoi cu 300 grame de faina si avand pe foc apa clocotita, se pun in ea galustile (buletele) ca oul de mari, sa fearba acoperit jumatate de ora si, scotandu-se pe o farfurie, se oparasc cu 300 grame de unt proaspat si astfel se dau la masa, in loc de pilaf.
Budinca de morcovi
Ia vre-o opt morcovi rosii, spala-i bine, ferbe-i cu sarea necesara, lasa-i sa se receasca si da-i pe razatoare; pune in acea razatura 150 grame de unt mestecat usor, doua linguri de smantana, trei oua intregi, o lingura de pesmete, o lingura de migdale pisate si 150 grame de zahar. Unge forma cu unt, presar-o cu pesmete, toarna in ea compozitia de mai sus si coace-o la cuptor.
Sursa: http://www.agerpres.ro/