Tochitura dobrogeana de miel

Ingrediente:

• 300 g carne de miel;
• 250 g carnaciori de oaie;
• 250 g pastrama de oaie;
• 4 oua;
• 200 g cas;
• 1 lingurinta condimente (in functie de preferinte);
• 600 g mamaliga;
• 1 ceapa;
• 2 linguri pasta de tomate;
• sare;
• piper.

Modul de preparare:

Taiati carnea de miel si pastrama in bucatele, iar carnaciorii taiati-i in segmente de 2 – 3 cm. Intr-o tigaie mare, prajiti carnea de miel, pastrama si carnaciorii pana cand acestea sunt bine patrunse si frumos rumenite. Adaugati ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Dupa 2, 3 minute, adaugati pasta de tomate. Caliti totul la foc mic, inca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand, apoi puneti in tigaie o cana de apa fiarta. Puneti condimentele, sare si piper, amestecand bine. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Intre timp, prajiti cele 4 oua ochiuri si dati casul pe razatoarea mare. Serviti tochitura calda, cu mamaliguta, un ou ochi la o portie si cu cas presarat deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!