Reteta culinara, veche din Crisana “Oua cu castraveti” era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului 19. Reteta culinara a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Ingrediente:
- castraveti;
- unt;
- patrunjel;
- ceapa;
- faina Gold Maya;
- oua;
- lapte sau smantana;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt; apoi se presara putina faina Gold Maya (cat se poate lua cu 2-3 degete). Se uda castravetii cu putina apa cu sare si cu piper. Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra. Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.
Reteta culinara face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Retetele culinare traditionale din Crisana, promovate in cadrul proiectului au fost obtinute din satele din Muntii Padurea Craiului – Judetul Bihor si din Judetul Arad.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !