Ingrediente:

  • 300 g faina;
  • 50 g stafide;
  • 1 L lapte;
  • 150 g zahar;
  • 4 oua;
  • 100 g unt;
  • 300 g branza de vaci;
  • coaja rasa de lamaie;
  • sare.

Mod de preparare:

Faceti un aluat din faina amestecata bine cu lapte, praful de sare si unt (25 g). Taiati aluatul in doua si il bateti cu sucitorul. Lasati 20 de minute aluatul acoperit de o farfurie calda. Se prepara o foaie de aluat cu ajutorul sucitorului, foaie care se intinde cu mana pentru a deveni cat mai subtire. Separat, pregatiti umplutura in felul urmator: treceti prin sita branza de vaci si amestecati bine cu oua, stafide, zahar si coaja rasa de lamaie. Stropiti foaia de aluat cu unt, puneti un strat uniform de branza si rulati sub forma de sul care se introduce in tava tapetata cu unt. Dati la cuptor 30 de minute. Se serveste calda.

Este o reteta culinara din zona Sucevei.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!