pizza vegetariana

Ingrediente pentru blat:

  • 250-350 ml de apa;
  • 1 lingurita de drojdie uscata;
  • 550 g faina;
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat;
  • 2 linguri de miere;
  • 2 linguri de ulei + 1 lingura de ulei pentru topping;

Ingrediente pentru pasta de tomate:

  • rosii uscate conservate in ulei;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingurita otet balsamic;
  • 1 lingurita zahar sau miere;
  • 1 lingura mustar;
  • sare si piper;

Ingrediente pentru topping:

  • ciuperci calite usor;
  • masline;
  • boabe de porumb;
  • branza tofu.

Mod de preparare:

Pasta de tomate cea mai buna este cea facuta in casa, si daca nu aveti, folositi rosii uscate conservate in ulei, pe care le transformati in pasta, in blender. Se adauga un catel de usturoi, o lingurita de otet balsamic, o lingurita de zahar sau miere, sare si piper, precum si o lingura de mustar. Deasupra se poate pune: ciupreci calite usor, masline, boabe de porumb, tofu. Blatul se face foarte simplu. Se pune apa la incalzit. Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se amesteca faina, sarea si piperul. Separat, se amesteca uleiul si mierea de albine. Se adauga in acesta drojdia dizolvata. Se pune combinatia in mijlocul gramezii de faina si se combina totul din aproape in aproape. Se adauga apa, treptat. Se framanta aluatul bine si se lasa sa se dospeasca o ora. Se intinde blatul folosind putina faina. Pune blatul in tava pentru copt si aseaza ingredientele preferate peste pasta de tomate. Se coace pizza perfecta in cuptorul bine incins pentru 30 de minute. Blatul o sa fie moale si crocant, iar pizza perfecta!

Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/search/label/retete%20de%20post

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

______________________________________

logo gastromag

Recomandarea

forma tarta teflonata

Pizza se poate coace in forma tarta teflonata 27cm Pyrex

setpizza

Si se poate servi cu ajutorul setului de tacamuri pizza Toscana Esmeyer