
Salata de sfecla rosie, spanac si branza de capra este o salata simpla, consistenta, savuroasa pe care va invitam sa o preparati singuri acasa.
Ingredienete pentru salata de sfecla rosie, spanac si branza de capra:
• 1 kg sfecla rosie;
• 125 ml apa;
• 2 linguri ulei de samburi de struguri;
• 1 lingura usturoi pisat;
• 250 g spanac proaspat;
• 1 lingura otet balsamic;
• 125 g branza de capra;
• frunze de busuioc pentru ornare;
• migdale pentru ornare sau nuci (in functie de preferinte sau de ce aveti in casa);
• sare;
• piper.
Mod de preparare salata de sfecla rosie, spanac si branza de capra:
Spalati sfecla si puneti-o intr-o tava cu apa. Asezonati cu sare si piper , acoperiti-le cu folie de copt si dati la cuptor, la 160 °C, timp de 45 – 60 minute. Lasati-le la racit si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete si apoi puneti-le intr-un castron.Intr-o tigaie, adaugati uleiul si caliti timp de 1 minut usturoiul pisat si apoi adaugati spanacul si lasati-l la calit. Dupa ce s-a calit, puneti spanacul peste sfecla, condimentati, stropiti cu otet balsamic si omogenizati amestecul. Presarati deasupra branza de capra, frunzele de busuioc si migdalele taiate. Salta se serveste la temperatura camerei si poate fi o garnitura perfecta pentru preparate din carne afumata, carnati sau pastrama.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si sa aveti pofta!