
Iata o reteta de salata de sfecla rosie, morcovi si portocale potrivita ca si garnitura pentru aproape orice tip de mancare, fripturi, peste gras sau branza care se poate sfarama in bucati (de exemplu, feta). Consistenta si savuroasa, aceasta salata poate fi consumata si ca atare.
Ingrediente pentru salata de sfecla rosie, morcovi si portocale
• 750 g morcovi;
• 500 g sfecla cruda;
• ulei de masline;
• 2 portocale;
• 1 lingura seminte de susan;
• ½ legatura coriandru proaspat.
Mod de preparare salata de sfecla, morcovi si portocale
Preincalziti cuptorul la 200 °C. Curatati morcovii si sfecla rosie si taiati-le, dupa cum preferati, in fasii sau in felii subtiri.Puneti pe foc un vas cu apa si putina sare. Atunci cand incepe sa fiarba, adaugati morcovul si lasati-l timp de 5 minute, apoi transferati-l intr-o strecuratoare, folosind o lingura cu gauri. In aceeasi apa, dupa ce ati scos morcovul, adaugati sfecla rosie si lasati-o sa fiarba 5 minute. Puneti-o la scurs intr-o strecuratoare, separat de morcov. Morcovul si sfecla nu se fierb in acelasi timp pentru ca morcovul sa-si pastreze culoarea, fara sa preia culoare de la sfecla.Puneti morcovul si sfecla rosie intr-o tava, stropiti-le cu ulei de masline si asezonati cu sare si piper, dupa care lasati tava la cuptor timp de 30-40 minute, pana cand legumele capata un aspect sticlos.
Intre timp, dati coaja de la portocale pe razatoatea fina, dupa care curatati portocalele de partea alba si taiati-le in bucati.Intr-o tigaie neaderenta, coaceti la foc mic semintele de susan timp de cateva minute, pana devin aurii, amestecandu-le continuu pentru a nu se arde. Tocati frunzele de coriandru.Dupa ce scoateti legumele de la cuptor, lasati-le sa se raceasca putin, apoi presarati peste ele bucatile si coaja de portocala rasa. Stropiti cu ulei de masline si, dupa gust, mai puteti adauga sare si piper.Salata astfel obtinuta aranjati-o pe un platou pentru servit, dupa care adaugati deasupra semintele de susan coapte si frunzele de coriandru.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!