orez

Prepararea orezului poate fi diferita in functie de felul de mancare pe care vrem sa il servim. Sunt trei metode clasice pe care fiecare din noi le folosim in bucatarie la prepararea orezului.

Pregatirea orezului cu multa apa este o tehnica folosita pentru orezul cu bobul lung. Orezul preparat astfel se poate folosi in salate sau doar amestecat cu putin unt.

Orezul fiert in apa mai putina concentreaza aromele si poate fi folosit cu succes la clasicul pilaf, rizoto sau paella.

Orezul inabusit este specific bucatariei asiatice, mai ales cand se foloseste orezul lipicios, si se combina cu legume, carne sau peste care se soteaza cu diferite condimente.

Alte trucuri care va pot fi utile in prepararea orezului ar fi ca in loc de apa sa puneti supa de carne sau diverse condimente. Putem adauga sofran pentru un gust placut si o culoare deosebita sau curry, curcuma, boia. Ceapa folosita de cele mai multe ori poate fi inlocuita cu hasme sau praz, iar uleiul clasic poate fi inlocuit cu uleiul de masline sau unt.

La capitolul legume, aici puteti da frau liber imaginatiei si folositi ce aveti prin camara. (Adina Florescu)