Povestea plicului de ceai

Ceaiul este cea mai populara bautura a tuturor timpurilor, care a luat nastere in China imparatului Shen Nung in anul 2737 i.Hr. Aceasta delicata bautura ia drumul batranului continent abia in 1600 la bordul navelor olandeze.

Desi drumul a fost anevoios catre Europa, si aici consumul de ceai a luat amploare foarte repede.

Gustul delicat si parfumat a facut sa fie repede indragit si inclus in cat mai multe culturi. Astfel ca astazi ceaiul este parte din lifestyle-ul multor civilizatii, productia sa ajungand sa insumeze in acest moment 4,3 milioane tone anual.

Fiecare ceasca de ceai ascunde in spatele sau fascinante povesti de la cea a descoperirii frunzei de Camellia Sinensis si pana la inventia faimoasei retete culinare Earl Grey.

Istoria plicului cu ceai este ca si in celelate cazuri o intamplare fericita. Acesta ia nastere dintr-o intrebuintare eronata a rolului sau. Importatorul american Thomas Sullivan inventeaza saculetul cu ceai din dorinta de a face economie atunci cand trimitea mostre negustorilor. Povestea se desfasoara pe fundalul istoriei comertului tinerii Americi a anilor 1904. Negustorii vazand mostra de ceai o introduc cu totul in ceasca si astfel prepara infuzia.

Land of TeaIngenioasa idee prinde foarte bine la public, astfel ca Thomas incepe sa aiba din ce in ce mai multe comenzi de ceaiuri ambalate in plic. In acea perioada pliculetele erau realizate din matase sau bumbac si ambalate manual. Mai tarziu in locul matasii si a bumbacului a fost utilizata politilena perforata, iar astazi acestea sunt realizate dintr-o hartie speciala care nu modifica cu nimic gustul ceaiului.

Multi dintre consumatorii europeni si americani prefera astazi ceaiul ambalat in pliculet in detrimetul celorlate forme de ambalare. Pliculetele sunt mai usor de utilizat economisind timp, totodata este si mai igienic, mai ales cand vine vorba de sectorul HoReCa.

Autor: Simona Trifu – Marketing Manager www.landoftea.ro

Ceaiuri Evolethttp://landoftea.ro/ro/cautare?term=evolet