Cottage pie

Ingrediente:

• 500g carne de vita tocata;
• 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit;
• 1 ceapa mare, curatata si tocata;
• 2 morcovi, spalati, curatati si tocati;
• 2 lingurite faina;
• 500 ml supa de vita;
• 1 lingura sos Worcestershire;
• 1 lingura sos de tomate;
• sare si piper negru proaspat macinat.

Ingrediente pentru piure:

• 500g cartofi, curatati si taiati in bucati;
• 225g morcovi, curatati si taiati in bucati;
• 25 g unt;
• sare,piper.

Puneti carnea tocata intr-o tigaie si puneti-o pe foc timp de 6 minute. Mestecati din cand in cand pana cand se rumeneste. Adaugati usturoiul, ceapa si morcovii si gatiti pentru inca 2mins. Puneti si faina (amestecand) si mai fierbeti timp de 1min.
Adaugati supa de vita amestecand, apoi adaugati sos Worcestershire si sosul de tomate. Asezonati cu sare si piper negru. Fierbeti timp de 10 – 15 minute cu capac si mai si apoi indepartati capacul si mai lasati sa fiarba inca 5 minute.
Intre timp, puneti la fiert cartofii si morcovii intr-o oala cu apa usor sarata timp de 15 minute. Cand s-au fiert, scurgeti bine de apa si formati un piure. Adaugati untul si asezonati cu sare si piper. Dupa ce ati preparat si piureul, dati-l deoparte.
Turnati carnea tocata intr-un vas termorezistent,apoi puneti piureul deasupra si neteziti bine. Dati la cuptor la 220 °C, timp de 25 minute pana cand crusta capata o culoare aurie.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!