Paella Catalana

O tocanita delicata corespunde celor mai pretentioase gusturi si se numara printre cele mai rafinate genuri culinare. Este motivul pentru care apare frecvent pe lista de meniuri a bucatariei italiene, spaniole sau chinezesti.

Ingrediente pentru 6 persoane:

• 1 pui gata fiert (de aproximativ 800 g) (de preferat de casa);
• 2 pulpe de iepure de casa gata fierte;
• 200 g carne de porc gata fiarta;
• 6 linguri ulei de masline (folositi o lingura de supa; o puneti rasa si nu plina);
• 1 ceapa tocata;
• 1 catel de usturoi zdrobit;
• ardei rosu si verde (taiati cubulete);
• 2 rosii curatate de pielita si taiate;
• 1 lingura de pasta de rosii (folositi o lingura de supa; o puneti rasa si nu plina);
• 250 g orez;
• o frunza mica de dafin;

• o doza mica de sofran;
• sare;
• piper proaspat macinat;
• 150 g rondele de peste;
• 300 g fileuri de peste (chiscar, drac de mare);
• 6 stridii inchise (scoici);
• 4 – 6 raci de mare in crusta;
• 150 g mazare;
• 225 g inimi de anghinare, taiate in patru (din conserva);
• 2 linguri de patrunjel tocat (folositi o lingura de supa; o puneti rasa si nu plina).

Mod de preparare:

Dezosati carnea de pui si cea de iepure si impreuna cu carnea de porc, taiati-o in bucati. Prajiti bucatile de carne in ulei pana prind culoare. Adaugati ceapa, usturoiul, ardeii, rosia si pasta de rosii. Apoi adaugati orezul si turnati ¼ l apa. Amestecati frunza de dafin si firele de sofran cu putina apa, adaugati totul la compozitie si lasati sa fiarba aproximativ 10 minute. Imprastiati prin mancarea de orez rondelele, fileurile de peste, scoicile, racii de mare, acoperiti si mai lasati pe foc aproximativ 15 – 20 minute. In acest timp, inclinati tigaia intr-o parte sau alta. Cu 5 minute inaintea terminarii timpului de fierbere, adaugati mazarea si inimile de anghinare. Nu inchideti scoicile deschise. Presarati peste paella patrunjel si serviti-o in tigaie.

Recomandarea www.labucatarie.ro: se consuma cu vin rosu spaniol.

Recomandarea www.gastromag.ro: puteti prepara paella in tigaile speciale pentru paella, tigai de cea mai buna calitate, de diferite dimensiuni.

 


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEfectele ceaiului
Articolul următorMarul