Tarta Provence este o idee de gustare rapida, delicioasa, care va incanta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei si nu doar.

Ingredienete pentru tarta Provence:

  • ½ ardei gras, felii;
  • ½ ardei iute, felii;
  • 1 ceapa rosie;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 1 pachet aluat foietaj;
  • 2 x 125g pachet de mozzarella;
  • 4 linguri pesto;
  • 75g rosii uscate, tocate;
  • 50 g masline negre;
  • 1 lingura de seminte de pin;
  • busuioc.

Mod de preparare tarta Provence:

Preincalziti cuptorul la 220 ° C. Puneti ulei intr-o tigaie si adaugati ardeii, ceapa si usturoiul. Condimentati cu sare si piper si tineti la foc timp de 5 minute, amestecand continuu. Intre timp, desfaceti aluatul foietaj si taiati din el 4 dreptunghiuri. Marcati o margine de 1 cm pe fiecare si intepati centrul cu o furculita.Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti dreptunghiurile de foietaj. Incepeti sa le umpleti. Impartiti in mod egal ardeii, ceapa, usturoiul, mozzarella, maslinele, semintele de pin, rosiile uscate, ardeiul iute, sosul pesto si bagati la cuptorul preincalzit la 220 ° C timp de 10 – 12 minute sau pana cand devin aurii. Serviti calde, presarate cu frunze de busuioc.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!