Galuste cu prune

Galuste cu prune, o reteta simpla, care aduce aminte de copilarie! Este desertul ideal pentru inceputul toamnei.




Ingrediente pentru galuste cu prune:

• 1 kg prune;
• 600 g cartofi;
• 200 g faina;
• 1 lingurita bicarbonat;
• 1 lingura ulei;
• 100 g zahar pudra;
• 3 lingurite scortisoara;
• 150 g nuci;
• 50 ml esenta rom;
• 200 g pesmet;
• 50 g unt.

Mod de preparare galuste cu prune:

Fierbeti cartofii in coaja. Curatat-i si cand s-au racit dati-i prin masina de tocat. Adaugati faina, ouale, bicarbonatul si uleiul. Framantati un aluat potrivit de tare din care faceti un sul de grosime 3 cm. Taiati bucati de 1 cm sau mai mari, in functie de dimensiunea prunelor, adica atat cat sa se poata acoperi o pruna. In fiecare felie de aluat se infasoara cate o pruna, dupa ce i s-a scos samburele si in locul lui se pune zahar. Pentru o aroma deosebita, se pot stropi prunele cu esenta de rom, dupa ce li s-au scos samburii. De asemenea, in locul samburelui se poate pune un sambure de nuca, prajit usor, si zahar. Galustele se rotunjesc frumos, iar aluatul se aduna usor in jurul prunei. Se pun la fiert in apa sarata, care clocoteste incet. Se fierb pana cand se ridica deasupra. Acesta este semnul ca sunt fierte. Se scot din apa cu un spumar si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt si apoi prin zahar si scortisoara.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!