tarta cu afine si migdale

Tarta cu afine si migdale este o prajitura delicioasa, cu iz de vara. Este foarte aromata si am rezistat cu greu sa nu mananc 2, 3 felii dupa ce am scos-o din cuptor. Abia am apucat sa fac poze pentru ca ai mei s-au napustit sa deguste pofticioasa tarta, mai ales ca mirosea peste tot. Se prepara foarte usor.

Ingrediente pentru aluat tarta cu migdale si afine

• 300 g faina;
• 125 g unt (untul trebuie sa fie rece);
• 1 ou;
• 30 ml apa;
• 80 g zahar de cocos;
• Un varf de bicarbonat de sodiu.

Zaharul de cocos are un gust de caramel care ofera o aroma deosebita deserturilor.

Ingrediente pentru umplutura

• 100 g unt la temperatura camerei, de data asta;
• 80 g zahar de cocos (daca va place mai dulce, puteti pune 100 g);
• 2 oua;
• 100 g migdale macinate;
• ½ lingurita esenta de rom (daca va place, puteti pune o lingurita);
• 250 g afine;
• 2 linguri fulgi de migdale (eu am taiat migdalele in jumatati pentru ca nu am avut fulgi de migdale).

Esenta de rom poate fi inlocuita cu esenta de migdale.

Mod de preparare tarta cu afine si migdale

Intr-un bol, adaugati untul (care este de la frigider) si faina. Incorporati untul in faina pana obtineti un aluat nisipos. Apoi adaugati oul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si apa. Amestecati bine pana obtineti un aluat pe care il inveliti intr-o folie de plastic si il bagati la frigider pentru 20 minute.

Dati prin rasnita migdalele si spalati afinele. Lasati-le la scurs.
Pregatiti umplutura. Puneti intr-un bol untul care este la temperatura camerei de data asta, adaugati si zaharul si mixati pana obtineti o compozitie pufoasa. Treptat adaugati ouale, migdalele macinate si esenta de rom si omogenizati bine totul cu ajutorul unui tel. Bagati la frigider aceasta compozitie.

Pregatiti blatul de lucru si intindeti aluatul pe care il puneti intr-o tava unsa cu unt. Intepati cu furculita pentru a nu se umfla si taiati marginile. Puneti umplutura pe care ati tinut-o la frigider, adaugati si afinele si apoi, din coca ramansa faceti un grilaj. Dati cu ou si bagati la cuptor, la 180°C timp de 20 -25 minute.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit si Pofta buna cu voie buna!