Hummus

Ingrediente:

  • 300 g naut uscat;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 2 catei de usturoi;
  • 130 ml tahini (pasta de seminte de susan);
  • sucul de la o lamaie;
  • ulei de masline (sau chiar de susan);
  • seminte de susan;
  • chimen pentru servire.

Mod de preparare:

Nautul se lasa la inmuiat in apa peste noapte. A doua zi, se scurg boabele de naut si se pun intr-o cratita cu apa proaspata care sa le acopere in totalitate. Se pun la fiert cu un varf de sare, iar cand incepe apa sa fiarba, se inlatura spuma si se reduce focul la minim unde se lasa pana se inmoaie boabele de naut (aproximativ o ora jumatate). Se completeaza din cand in cand cu apa, avand grija ca boabele sa fie in permanenta acoperite de apa. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca un pic, iar apoi se inlatura membrana care inveleste fiecare bob. Nu aruncati apa in care a fiert nautul ! Usturoiul tocat marunt, sarea, tahini si sucul de lamaie se mixeaza impreuna intr-un robot de bucatarie pana cand amestecul este un pic mai deschis la culoare si mai inchegat. Se adauga boabele de naut si se mixeaza pana se ajunge la o consistenta foarte moale. Se subtiaza hummusul cu lichidul in care au fiert boabele de naut pana se ajunge la consistenta dorita. Se poate adauga si o lingurita de turmeric, este un condiment foarte sanatos, dar care schimba intreaga culoare a hummusului intr-o nuanta foarte galbuie, deci nu-l recomand neaparat. Se serveste cu ulei de masline, seminte de susan si chimen, iar in mod traditional este acompaniat de paine lipie, muraturi, menta proaspata si ceai fierbinte.

Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

________________________________________

Recomandarea

logogastromag

 

oalasubpreisune

Nautul se poate fierbe foarte bine in oala sub presiune VitaVit Comfort 2,5L Fissler