Ingrediente:
- 300 g morcovi;
- 1 legatura patrunjel;
- 250 g telina;
- 500 g cartofi;
- 400 g ceapa;
- 300 g conopida;
- 350 g mazare verde;
- 350 g fasole verde;
- 200 g ardei grasi;
- 300 g dovlecei;
- 600 g vinete;
- 300 g varza;
- 1 kg rosii;
- 30 g usturoi;
- 2 legaturi verdeata;
- 100 g bulion de tomate;
- 300 ml ulei;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele. Taiati in bucati mari morcovii, patrunjelul, telina, cartofii, conopida, ardeii grasi, vinetele si varza, apoi caliti-le in ulei, acoperiti vasul cu un capac si dati-le la cuptor. Tocati ceapa marunt, inabusiti-o in ulei, adaugati bulionul si stingeti cu apa. Turnati ceapa peste legume imediat ce acestea sunt calite. Adaugati sare, piper, fasolea verde, mazarea verde, dovleceii taiati cuburi si rosiile, care au fost curatate de coaja si seminte, usturoiul taiat feliute si verdeata toacata. Dati vasul din nou la cuptor pana ce legumele s-au inmuiat si sosul a scazut.
www.labucatarie.ro va ureaza pofta buna!