bors de sfecla rosie

Ingrediente si mod de preparare:

Se coc in cuptor 4 sfecle rosii si se taie marunt o ceapa, un morcov si o jumatate de kg de cartofi. Apoi, se face un dressing din doua oua si o cana de smantana. Se pun la calit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si o lingura de bulion de rosii. Se pun la fiert in 3 litri de apa.Dupa ce au fiert legumele se pun taiteii, se adauga 1 litru de bors de putina si se da deoparte si se adauga dressing-ul, se mai pune pe foc 2 minute.Se da de pe foc se adauga sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea prin ochiurile mici si se adauga leustean dupa gust.

Reteta este primita de la Pensiunea COLLADA, Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).

logo gastromag

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna!

Recomandarea:

tocator

Ceapa se toaca cu ajutorul tocatorului Kuchenprofi

 

 

fontaBorsul se poate pregati in oala de fonta Rustica Kruger

 

 

vas cu capac

Si se poate servi in bolul cu capac de sticla Kuchenprofi