TOCINEI

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi;
  • lingura de sare;
  • piper;
  • 2 oua;
  • lingura de faina;
  • un pumn de branza de burduf;
  • untura de porc;
  • smantana

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta). Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza. Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.

Reteta este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

logo gastromag

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna!

Recomandarea:

razatoare

Cartofii se pot rade pe razatoare Cono Kuchenprofi

 

 

vas rectangular

Tocineii se pot prepara intr-un vas rectangular Tabacco DeSilva