parjoale moldovenesti

Ingrediente:

  • 500 g carne macra de vita si porc;
  • 150 g paine alba;
  • 50 g faina sau gris;
  • 2 oua;
  • 100 g morcov;
  • 50 g ceapa;
  • ulei pentru prajit;
  • 2 catei de usturoi;
  • patrunjel, marar, sare.

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata. Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper. Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris si se prajesc in ulei incins.

Sugestia bucatarului

Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi !

Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

_______________________________________

logo gastromag

Recomandarea

tigaiewok

Parjoalele se pot praji in tigaia wok cu capac Coral Line 28 cm Blaumann

tocator finecut

Legumele (ceapa, morcovul, usturoiu, verdeata) se pot toca cu ajutorul tocatorului de alimente Finecut Fissler