NeuroViva logo

Dna Monica Ion, psiholog clinician, de la clinica Neuroviva ne-a povestit in cateva cuvinte despre terapia Neurofeedback. Aceasta clinica, prin serviciile oferite isi propune sa contribuie la cresterea calitatii vietii oamenilor. Aici avem o abordare  biologica pentru vindecare si wellness.

1. Cum v-a venit ideea de a deschide in Romania o clinica care sa se ocupe de terapia Neurofeedback?

Atunci cand esti psihoterapeut investesti continuu in dezvoltarea ta, iar eu ca psihoterapeut adlerian invat mereu sa inteleg omul din punct de vedere holistic si incerc sa inteleg care este sensul vietii. Astfel, intrebarile pe care mi le-am pus cu privire la corpul fizic, corpul mental, corpul spiritual m-au indreptat si catre domeniul neurostiintelor. Neurofeedback este un instrument care antreneaza creierul, care ii permite creierului autoreglarea, iar descoperirea acestei posibilitati mi-a dat curaj sa cred ca pot ajuta oamenii ca intr-un timp relativ scurt si fara efort propiu sa-si schimbe perceptia fata de viata si sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

2. Ce afectiuni tratati in cadrul clinicii Neuroviva?

De fapt nu este un dispozitiv care trateaza, ci participand la sedinte de neurofeedback, creierul se remodeleaza astfel incat prin repetitivitate dizolva paternuri de functionare. Este eficient in reducerea pana la disparitie a simptomelor tulburarilor neurologice – ADHD, MIGRENE, EPILEPSIE, VERTIJ, DEMENTE, PARKINSON, SCLEROZA MULTIPLA, tulburarilor psihiatrice – DEPRESIE, ANXIETATE, ATACURI DE PANICA, DEPENDENTE, tulburarilor cardiace – HIPERTENSIUNE,TAHICARDIE, PALPITATII, tulburari de invatare, tulburari endocrine, tulburari de somn. Totodata este foarte utilizat pentru mindfulness prin accesarea undelor Alpha si Theta.

3. Aveti cercetari in privinta consumatorului din Romania vis-a vis de perceptia fata de aceasta metoda?

Instrumentul este relativ nou introdus in practica medicala in Romania, iar la acest moment nu exista o cercetare in acest sens, dar consumatorul roman are incredere in recomandarile medicale, iar la nivel mondial este un instrument foarte utilizat si cu efecte benefice recunoscute.

4. La ce rezultate se poate astepta un pacient si in ce perioada de timp?

Pacientii se pot astepta la imbunatatirea sanatatii prin ameliorarea simptomelor sau chiar disparitia lor intr-o perioada scurta. Unii pacienti sesizeaza imbunatatirea chiar si dupa prima sedinta, altii au nevoie de mai multe sedinte pentru a simti modificarile. Este recomandat sa se utilizeze un antrenament cerebral de 20 sedinte, pentru a stabiliza modificarile, avand in vedere ca implementarea se face prin repetivitate.

5. Unde se mai utilizeaza in lume aceasta metoda?

In toate statele din Europa, in special in Germania dar si in America.

6. Este recunoscuta de Ministerul Sanatatii?

Este certificat ca instrument medical.

7. Ce specializari aveti dvs ?

Eu sunt psiholog clinician si psihoterapeut adlerian.

8. Care considerati ca va fi viitorul in specializarea dvs? Cum il vedeti din punct de vedere al unui profesionist?

Avand in vedere ca problematica sociala creeaza problematici personale, ca oamenii au nevoie sa invete sa se descurce in sarcinile vietii, eu, ca psihoterapeut voi fi fericita sa insotesc mereu oamenii pe calea descoperirii de sine, iar neurofeedback este un instrument care imi va facilita contributia la imbunatatirea stilului de viata, a calitatii vietii.

9. Cine poate apela la serviciile dvs?

Copii, adolescenti, tineri, adulti, varstnici, intr-un cuvant, toti cei care isi doresc sa fie mai bine si sa fie mai buni in ceea ce fac, cei cu patologii ale caror simptome le incurca viata, cei care vor sa-si dezvolte IQ si EQ, cei care doresc sa-si creasca calitatea vietii.

Afla cum sa-ti imbunatatesti calitatea vietii! http://www.neuroviva.ro

CV Monica Ion