irish coffee

 

Irish coffee, o cafea cocktail, cunoscuta inca din 1940, este specifica pentru servirea dupa cina, dar se poate servi cu succes si la micul dejun.

Ingrediente pentru irish coffee:

• 50 ml whiskey irlandez;
• 3 lingurite zahar brun sau zahar de cocos;
• 200 ml cafea neagra preparata si filtrate;
• 50 ml frisca sau inghetata de vanilie.

Mod de preparare irish coffee:

Caramelizati zaharul intr-o tigaie, la foc mic. Luati de pe foc si adaugati-l in cafea. Amestecati si gustati in acelasi timp pentru a-I potrivi dulceata.Adaugati whiskey irlandez si turnati in cesti. Puneti cu lingurita topping-ul de frisca si ornati cu un praf de cafea. Daca o serviti rece, cu cuburi de gheata, atunci inlocuiti frisca cu inghetata de vanilie.

Sfatul specialistului: Frisca sau inghetata se pun treptat, cu lingurita, astfel incat sa pluteasca la suprafata bauturii fara a se amesteca cu cafeaua.

www.labucatarie.ro va ureaza sa savurati cu multa placere acest Irish coffee!