cvas din sfecla

Cvasul este o bautura racoritoare, acidulata, fermentata natural.

Rusii, obisnuiesc sa-si inceapa ziua cu aceasta delicioasa bautura, care este considerata un tonic nemaipomenit. Intareste imunitatea, imbunatateste digestia si apara organismul de multe boli.

Ingrediente pentru cvas din sfecla

• 1,5 kg sfecla rosie rasa marunt;

• 150 ml miere;

• 4 linguri tarate de secara;

• 4 L apa;

• 1 lamaie;

• 1 lingura seminte chimen;

• 1 lingurita sare.

Mod de preparare cvas din sfecla

Spalati sfecla si o radeti marunt. Intr-un vas mai mare puneti sfecla rasa, mierea, lamaia taiata cubulete si taratele. Fierbeti 4 L de apa in care puneti semintele de chimen sis area. Lasati apoi lichidul la racit si turnati-l caldut peste ingredientele din vas. Acoperiti vasul cu o panza si tineti-l la loc cald timp de 4, 5 zile, pana cand se obtine o bautura fermentata, slab alcoolizata. Strecurati bautura in sticle de sticla care se pot inchide bine cu dopuri sigure. La deschidere, cvasul iese cu putere, effervescent din sticle, asa ca, aveti grija cum deschideti.

www.labucatarie.ro va ureaza o vara plina de bucurie si racoare!