Lichior de cacao, o bautura dulce pentru doamne. Merge perfect la o „tacla” cu prietenele. Este nesofistica, comparativ cu lichiorul-crema de cacao care are in compozitie smantana sau lapte si care necesita mai multa atentie la preparare.
Ingrediente pentru lichior de cacao
• 400 g zahar;
• 500 ml apa;
• 3 linguri de cacao;
• 1/2 pastaie de vanilie;
• 400 g alcool rafinat (preferabil de 40% pentru a nu fi foarte tare).
Folositi ingrediente de calitate pentru a obtine un lichior bun.
Mod de preparare lichior de cacao
Preparati un sirop din zahar si 250 ml apa. Legati-l la foc mic.
In restul de apa calduta dizolvati cacaoa si vanilia. Adaugati peste siropul pregatit mai devreme si continuati fierberea pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati alcoolul rafinat peste amestec. Puneti in sticle sterilizate. Lasati la macerat 12-14 zile.
In general, lichiorurile trebuie sa aiba o perioda de maturare, deci nu se fac de azi pe maine. Forma finala se obtine in aproximativ 12-14 zile, timp in care se produce macerarea. Agitati sticla in fiecare zi. Dupa aproximativ 10 zile veti observa ca lichidul se separa in straturi si se tulbura. La 14 zile, strecurati de 2-3 ori prin tifon dublu sau triplu stratificat, pentru a avea o textura uniforma si pentru a scapa de impuritati. Abia puneti in sticle bine inchise cu dop si pastrati cel putin o luna asa. Forma finala e un deliciu gustativ si olfactiv care se poate servi sau darui.
www.labucatarie.ro va ureaza clipe minunate si savuroase alaturi de cei dragi!