Biscuiti sarati cu parmezan oregano busuioc

Biscuiti sarati cu parmezan, oregano si busuioc, o alternativa de casa a chipsurilor. Pot fi o gustare rapida, alaturi de un pahar de lapte batut, o sana sau un iaurt.
Ierburile aromate din lista ingredientelor dau o savoare deosebita acestor deliciosi biscuiti.
Ii puteti unge cu crema de branza si puteti pune o bucatica de somon si obtineti un aperitiv pe care il puteti pune cu succes la o masa data prietenilor. Cu siguranta vor aprecia si va vor cere reteta!

La noi, dispar pe masura ce ii scoatem de la copt 🙂

Ingrediente pentru biscuiti sarati cuparmezan, oregano si busuioc

• 400 g faina;
• 200 g unt rece (de la frigider);
• 200 g parmezan ras;
• 2 lingurite de oregano;
• 2 lingurite busuioc;
• 4 linguri de iaurt grecesc sau smantana (depinde ce aveti prin frigider sau ce preferati);
• sare;
• piper.

Mod de preparare biscuiti sarati cuparmezan, oregano si busuioc

Intr-un bol puneti faina si untul rece. Amestecati untul cu faina, pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, adaugati parmezanul, oregano, busuiocul, sarea si piperul si amestecati bine totul. Adaugati si iaurtul sau smantana si obtineti un aluat pe care il impartiti in 2 parti egale. Din fiecare parte, formati un baton (ca un salam) pe care il puneti in folie de plastic si il bagati la congelator timp de 20 minute.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Scoateti batoanele (le scoateti si le coaceti, pe rand) din congelator si taiati rondele cu un cutit ascutit. Ii taiati mai grosi sau mai subtiri (dupa cum va place) si ii puneti la cuptor, la 180 °C, timp de 20 minute. Dupa 10 minute, nu uitati sa-I intoarceti pentru a se coace uniform. Ii puteti servi cu iaurt, sana sau lapte batut.

Sfaturi

• Daca va place, cand ii puneti in tava, puteti presara seminte de chimen sau susan.
• Ii puteti savura cu un pahar de bere alaturi, in loc de chips-uri.
• Daca nu aveti parmezan sau nu va place parmezanul, puteti prepara acesti biscuiti cu branzeturile care va plac si pe care le aveti prin frigider.
• Daca nu aveti iaurt, smantana sau lapte batut, puteti lega aluatul si cu apa.
• In loc de oregano si busuioc, puteti pune cimbru si rozmarin.
• Daca doriti sa fie mai crocanti, ii puteti lasa mai mult la cuptor, iar daca doriti sa fie mai moi, ii lasati exact cat am trecut in reteta.

www.labucatarie.ro va ureaza veselie in bucatarie!