Sos Marinara, déjà consacrat, specific Italian, se prepara rapid si poate fi servit cu ocazia unor evenimente speciale cum ar fi Valentine`s Day, o cina romantica, de Ziua Femeii, la nunti.
Un sos gustos si usor de preparat, folosit cu precadere la preparatele din peste.
Ingrediente pentru sos Marinara
• 600 g rosii in bullion;
• 100 ml vin rosu;
• 2 catei de usturoi;
• 2 lingurite ulei de masline;
• 1 lingurita oregano;
• 1 lingurita cimbru;
• 1 lingurita rozmarin;
• 1 lingurita busuioc;
• un praf de sare, piper.
Mod de preparare sos Marinara
Curatati usturoiul si tocati-l feliute subtiri. Pregatiti o tigaie in care adaugati uleiul de masline si puneti si usturoiul. Il lasati 1, 2 minute pana se rumeneste putin, apoi il scoateti si adaugati vinul, bulionul de rosii, verdeturile, sarea, piperul si lasati sa fiarba la foc mic pana scade. Puneti in borcane mici de 200 g si pastrati la rece pana la servire.
Se serveste alaturi de preparate din peste.
Puteti gasi retete pentru
www.labucatarie.ro va ureaza inspiratie in bucatarie!