ciuperci umplute cu branzeturi

 

Ciuperci umplute, o reteta rapida ce poate fi preparata cu mai multe sortimente de branza sau nu. Depinde ce preferinte aveti. Noua ne plac cu branzeturi.
Se pregatesc la cuptor si se consuma ca aperitiv alaturi de cei dragi.

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu branzeturi

• 1 kg ciuperci;
• 250 g telemea vaca, capra sau oaie (depinde ce aveti sau ce va place);
• 200 g parmezan ras;
• 150 g gorgonzola sau cascaval ras.

Mod de preparare ciuperci umplute cu branzeturi

Curatati ciupercile si spalati-le. Coditele le curatati, spalati si le puneti deoparte.
Pregatiti o tava pe care o tapetati cu hartie de copt. Asezati palariile ciupercilor in tava.
Dati prin razatoare telemeaua. Umpleti palariile ciupercilor cu telemea, adaugati cate o bucatica mica de gorgonzola si apoi presarati si parmezan ras. Daca aveti si va place, puteti presara si cateva fire de marar (eu nu am avut de data asta). Asezonati cu piper (daca va place; daca nu, il puteti omite). Coditele le asezati in tava si presarati peste ele parmezan ras si le asezonati cu piper. Le bagati la cuptor, la 160 °C, timp de 20 – 25 minute.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!