Panna Cotta cu fructe de padure

Ingrediente:

  • smantana dulce;
  • lapte;
  • zahar;
  • 1 baton de vanilie;
  • putin sos de fructe de padure.

Mod de preparare:

Incalziti intr-o cratita smantana, laptele, zaharul si batonul de vanilie. Apoi adaugati putina gelatina si turnati compozitia in forme. Dupa intarire, tineti la rece si serviti cu sos din fructe de padure.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

Reteta mediteraneana ”Panna Cotta cu fructe de padure” a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Bucataria mediteraneana cuprinde traditiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente putin procesate si servite in portii mici. Desi retetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.