rata Peking

Ingrediente:

  • 1 rata;
  • glucoza;
  • foi de aluat din faina Arpis sau din faina de orez;
  • castravete verde;
  • ceapa;
  • sos Peking.

Mod de preparare

Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute. Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne. Se lasa la scurs si la zvantat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, intre 2 si 3 ore. Dupa acest interval de timp, se suspenda in carligele de inox si pune in cuptorul incalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime. Rata este suficient gatita in momentul in care capata o culoare burn inchis. Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.

Mod de servire

In cadrul Restaurantului Nan Jing, situat in incinta Hotelului Minerva, operatiunea de transare a ratei gatite, in felii subtiri, are loc la masa, in fata clientului. Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga cateva fasii de ceapa, castavete si cateva felii de carne de rata, iar la sfarsit se ruleaza.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !