bucatarieciolandeporclacuptorcuvarza

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc (marime medie);
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • coriandru;
  • enibahar;
  • rozmarin;
  • 150 ml ulei Arpis;
  • vin;
  • 2 crengute de rozmarin;
  • 1 kg varza germana – pentru servire.

Mod de preparare:

Puneti ciolanul de porc la marinat in condimente amestecate cu vin si/ sau apa si putin ulei Arpis. Lasati la rece, timp de 24 ore. Introduceti la cuptor, intr-o cratita termorezistenta, impreuna cu sosul marinat. Adaugati 2 crengute de rozmarin si dati la cuptor pentru 2 ore, la 130 ° C.

Mod de servire: Serviti cu varza germana.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

Reteta germana ”Ciolan de porc la cuptor cu varza” a fost oferita şi preparata de Bierhaus67 şi poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !